NL France FR  

Witwassen en financiering van terrorisme voorkomen - compliance

Witwassen en financiering van terrorisme voorkomen - compliance

Ontdek onze pakketten

Handelsinformatie in drie kant-en-klare oplossingen.

Ontdek onze pakketten


Makkelijk informatie achterhalen over mogelijke nieuwe zakenpartners met Creditsafe Compliance Search

Vrijdag 1 juli 2016 — Creditsafe, 's werelds meest gebruikte verstrekker van online krediet- en bedrijfsinformatie, lanceert Creditsafe Compliance Search. Met die nieuwe tool kunnen ondernemers snel en gemakkelijk informatie vinden over de Ultimate Beneficial Owner (UBO) van bedrijven in binnen- en buitenland om aan de 'Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme' te voldoen.

Voldoen aan de 'Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme' was tot nu toe een tijdrovende taak voor bedrijven en ondernemers. Als gevolg van Europese regelgeving hebben organisaties binnen de Europese Unie bij transacties boven de 15.000 euro een meldingsplicht en de verplichting om onderzoek te doen vooraleer ze een zakenrelatie aangaan. Met Creditsafe Compliance Search kunnen bedrijven nu makkelijker onderzoek doen naar nieuwe zakenrelaties.

Snel informatie vinden over UBO's

Creditsafe Compliance Search achterhaalt voor deze organisaties wie de UBO is van een bedrijf, of dit een politiek prominente persoon is en of deze belanghebbende op een sanctielijst voorkomt. De Creditsafe database is opgebouwd uit ruim 14.000 data en combineert eigen informatie met bronnen zoals de Kamer van Koophandel, zodat er in het onderzoeksrapport een link kan worden gelegd tussen de eigenaar van een bedrijf en zijn achtergrond.

Emma Germano, Country Manager BeLux bij Creditsafe: “Met Creditsafe Compliance Search willen we een oplossing bieden aan bedrijven uit allerlei sectoren die informatie nodig hebben over UBO's. In onze uitgebreide database kunnen ze snel de nodige data vinden over potentiële zakenrelaties en hun administratie makkelijk in lijn brengen met de binnen- en buitelandse wetgeving. Waar de verplichting tot onderzoek voorheen aanzienlijk wat tijd in beslag nam, maken wij met deze tool zowel nationale als internationale bronnen makkelijk toegankelijk voor onze klanten via één portaal."


Meer informatie? Bel +32 (0)2 481 88 60 of e-mail naar info@creditsafe.be